PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

 

Θέμα: Πρόσκληση για συμμετοχή σε δράση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον (5 Ιουνίου)


Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί δράση στο Πάρκο του Λιτοχώρου Πιερίας την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 από τις 9:00 – 13:00.

Τη δράση διοργανώνουν από κοινού τα ΚΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας, και  ο Δήμος Δίου – Ολύμπου.

Απευθύνεται στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) της Πιερίας και θα περιλαμβάνει εργαστήρια που θα συντονίζουν τα ΚΠΕ : Ανατολικού Ολύμπου, Αρναίας, Έδεσσας – Γιαννιτσών, Ελευθερίου- Κορδελιού -Βερτίσκου, Κιλκίς, Νάουσας και Ποροΐων.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην υλοποίηση της παραπάνω δράσης με όποιο/α εργαστήριο/α επιθυμείτε ως συνέχεια της μέχρι τώρα άριστης συνεργασίας μας και ευελπιστούμε για την άμεση ανταπόκρισής σας σε αυτό μας το κάλεσμα.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το αν θα συμμετέχετε, με ποιους συνεργάτες και με ποιο/α εργαστήριο/α ως την Παρασκευή 18/05/2018.

Αφίσα

Φωτογραφίες 1

 

 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε σεμινάριο του δικτύου Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο»


Το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Καρπενησίου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με θέμα  «Όλυμπος. Καταφύγιο άγριας πανίδας και πεδίο εκπαίδευσης για την Αειφορία» στις 11, 12 και 13 Μαΐου 2018. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στην έδρα του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας.

Το σεμινάριο είναι θεματικό και στο θεωρητικό μέρος του θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με την άγρια πανίδα, τη μελέτη, την προστασία της και την ενσωμάτωσή της σε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα.  Στο βιωματικό μέρος θα γίνει επίσκεψη στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και επιτόπου έρευνα σε δύο πεζοπορικές διαδρομές που θα είναι τα κύρια πεδία: Φαράγγι του Ενιπέα (διαδρομή από θέση Πριόνια έως την παλαιά  Ι. Μονή Αγίου Διονυσίου) και Δασικό Μονοπάτι (διαδρομή Παλαιός Παντελεήμονας έως Παλαιοί Πόροι).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 50 Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, κατά προτεραιότητα:

1.      Σε εκπαιδευτικούς -μέλη του Δικτύου «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο»

2.      Σε εκπαιδευτικούς της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας

Επιπρόσθετα των παραπάνω μπορούν να  συμμετέχουν έως 2 εκπαιδευτικοί από κάθε συνεργαζόμενο ΚΠΕ, οι εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου και οι Υπεύθυνοι Σ.Δ. ή Π.Ε. των νομών που απευθύνεται το σεμινάριο (έως 4 Υπεύθυνοι).


Παρακαλούνται οι εισηγητές να φέρουν τις παρουσιάσεις τους σε Powerpoint 2003.


Οδηγίες 1η Ενημέρωση

Οδηγίες 2η ενημέρωση

Συμμετέχοντες

Tελικό Πρόγραμμα

Αίτηση

Υπολογισμός χιλιομετρικής απόστασης

Φωτογραφίες

 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail


Θέμα : «Πρόσκληση σε επιμορφωτική ημερίδα με εργαστήρια»


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Εκπαιδευτικό orienteering : πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον»  που συντονίζει το ΚΠΕ Βιστωνίδας, σε συνεργασία με το  τελευταίο, τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας και Λάρισας και τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Ανατολικής και Δυτικής Θεσ/κης , πρόκειται να πραγματοποιήσει επιμορφωτική ημερίδα με εργαστήρια. Το θέμα της ημερίδας είναι «Γνωριμία με το εκπαιδευτικό orienteering και η εφαρμογή του στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου» και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος ‘’Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση 2014-2020’’ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) & από Εθνικούς Πόρους».

Θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις που αφορούν στο εθνικό θεματικό δίκτυο και τη δράση του, παιχνίδια προσανατολισμού και εξάσκησης στη χρήση πυξίδας και χάρτη καθώς και βιωματικά εργαστήρια με ξενάγηση και εφαρμογή orienteering στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

Πρόσκληση

Αφίσα

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Συμμετέχοντες

Αίτηση Εκπαιδευτικού


 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

Έγκριση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018


Έχει εγκριθεί η υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολικών ομάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης, στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες ΛΑΠ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από αίτημα των σχολείων και με τη σύμφωνη γνώμη των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Έγκριση

 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Πιερίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής


Με αφορμή και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» (του ΚΠΕ Καρπενησίου) πρόκειται να πραγματοποιήσει  σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Πιερίας. Στόχος των επισκέψεων  είναι  οι μαθητές να γνωρίσουν  κάποια από τα είδη της Άγριας Πανίδας του Ολύμπου, να μάθουν τις συνήθειές τους, να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν ώστε να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία τους.   

Οι επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι πέντε (5) σε πέντε (5) σχολικές μονάδες τις εξής ημέρες: 27/02/2018, 28/2/2018, 1/3/2018, 2/3/2018 & 5/3/2018.
 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

Δημόσια Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.)  Ανατολικού Ολύμπου, που εδρεύει στον Παλαιό Παντελεήμονα του Δήμου Δίου  - Ολύμπου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ(ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές να υποβάλουν τις προσφορές τους περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL