PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

Θέμα : «Διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων»

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, πρόκειται να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα,  επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Μύθος και Φύση στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων». Η ημερίδα απευθύνεται  σε  εκπαιδευτικούς που  υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας.
Σκοπός της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας να γνωρίσουν από κοντά τόσο τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων όσο και το χώρο του Θεματικού Πάρκου που σε λίγο καιρό θα είναι επισκέψιμος για το ευρύ κοινό και ιδιαίτερα για τους μαθητές και να βοηθηθούν στον σχεδιασμό ενός  περιβαλλοντικού προγράμματος σε  αρχαιολογικό χώρο.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις για τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, για το θεματικό πάρκο που δημιουργείται εκεί, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ στον συγκεκριμένο χώρο και τη σύνδεση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τα αρχαιολογικά μνημεία, καθώς και βιωματική προσέγγιση του θέματος με σχετικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν σχεδιασμό ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για αρχαιολογικά μνημεία, σχεδιασμό φύλλων εργασίας για τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, κατασκευή παιχνιδιών της αρχαιότητας από πηλό (αθύρματα), γνωριμία με την αγγειοπλαστική και τη  συντήρηση αρχαιοτήτων κ.α. .
Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων το
Σάββατο 28 Μαΐου 2016.

 


 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα ευαισθητοποίησης με θέμα :

"Η Οικοτεχνία στο χθες και στο Σήμερα- η Οικοτεχνία μέσα από την παρασκευή οικολογικών καλλυντικών και κηραλοιφών στο σπίτι μας»

που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:30 το απόγευμα

στο κτήριο του Κέντρου  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου

σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και τους  κατοίκους Παλαιού και Νέου Παντελεήμονα".

(Καλό θα ήταν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα εργαστήρια της ημερίδας να φέρουν μαζί τους ένα μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους μπρίκι και ένα μιξεράκι του καφέ (ανά 2-3 άτομα).

Με εκτίμηση
η Π. Ο. του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου

 

Τα αιθέραια έλαια και οι φαρμακευτικές τους ιδιότητες

Συνταγές Κηραλοιφών-Κρέμας Γαληνού

Συνταγή Μπάλας Οξυγόνου

 

 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής η οποία είναι στις 3 Μαρτίου, το ΚΠΕ Καρπενησίου, το οποίο συντονίζει το εθνικό θεματικό δίκτυο «Άγρια πανίδα σε κίνδυνο», προτείνει, μετά και από απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής, μια κοινή δράση των μελών του δικτύου που θα αφορά στην ημέρα αυτή.

Η δράση αυτή μπορεί να έχει διάφορες μορφές ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε σχολείου αλλά και κάθε περιβαλλοντικής ομάδας.

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» (του ΚΠΕ Καρπενησίου) πρόκειται να πραγματοποιήσει  σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Πιερίας. Στόχος των επισκέψεων  είναι  οι μαθητές να γνωρίσουν  κάποια από τα είδη της Άγριας Πανίδας του Ολύμπου, να μάθουν τις συνήθειές τους, να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν ώστε να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία τους.

 

Tο σχετικό έγγραφο.

 

Έγγραφο Δράσης

 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ-
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΠΕ

 

 

Καλούμε  τους φίλους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου
την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. στον
Π. Παντελεήμονα για να γνωριστούμε,  να συζητήσουμε για τα θέματα που απασχολούν το ΚΠΕ και το χωριό και να συντονίσουμε τις επόμενες δράσεις μας για την ανάδειξη της περιοχής.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε.

 

 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

ΔΕΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Τα σχολεία τα οποία περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό από 1-2-2016 έως 30-6-2016 του ΚΠΕ Αν. Ολύμπου  είναι τα ακόλουθα:
Δεκτά Σχολεία για 1ο εξάμηνο του 2016.
Παρακαλούμε δείτε προσεχτικά την ημερομηνία της επίσκεψής σας στο ΚΠΕ: Μήνας/Μέρα/Έτος

 
PDF  | Εκτύπωση |  E-mail

«Διοργάνωση θεματικού σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για προστατευόμενες περιοχές»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, πρόκειται να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, τις Υπεύθυνες ΠΕ Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Υπεύθυνη Π.Ε. Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Οι Προστατευόμενες Περιοχές πεδίο εκπαίδευσης για την Αειφορία». Το σεμινάριο απευθύνεται  σε  εκπαιδευτικούς,  οι οποίοι  υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  των  διευθύνσεων Πιερίας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης (μόνον της Β/θμιας Εκπαίδευσης)  και Λάρισας, που ανήκουν στην εμβέλεια  του ΚΠΕ.
Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στο χώρο του ΚΠΕ  στον Π. Παντελεήμονα Πιερίας το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου  2016. Οι δραστηριότητες πεδίου θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Πατωμένη της Καλλιπεύκης ή εναλλακτικά αν δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες σε χαμηλότερο υψόμετρο ( Βροντού ή Λιτόχωρο).
Oι φωτογραφίες του σεμιναρίου βρίσκονται στην επιλογή "Ημερολόγιο"¨->"23/1/2016"->"Λεπτομέρειες"

 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL