ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΠΕ ΑΝΑΤ ΟΛΥΜΠΟΥ
Εκτύπωση E-mail

«Στα μονοπάτια του Ολύμπου»


dasos

Στο πρόγραμμά μας, περιδιαβαίνοντας τα μονοπάτια του Ολύμπου,

προσεγγίζουμε τη μυθολογία του,

καταγράφουμε τη βλάστησή του,

συζητούμε για τη μέγιστη σπουδαιότητα του δάσους του,

αναζητούμε τρόπους προστασίας και αειφορικής διαχείρισής του,

ακούμε, αγγίζουμε, γευόμαστε, οσφραινόμαστε…

Απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες.

Ενδεικτικό πρόγραμμα

Κατεβάστε το έντυπο σε μορφή PDF pdf 
Εκτύπωση E-mail

 

«Πορεία στο χρόνο : Ιστορία και περιβάλλον στο Κάστρο του Πλαταμώνα»


Το πρόγραμμά μας συνδυάζει ένα γοητευτικό ταξίδι στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του κάστρου με αναφορές σε καθαρά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως είναι η επιλογή της γεωγραφικής του θέσης, η επιλογή των υλικών κατασκευής κατευθείαν από τη φύση και η επαναχρησιμοποίησή τους στις διάφορες εποχές, ο άμεσα εξαρτημένος από τη φύση τρόπος ζωής των τότε κατοίκων του, κλπ. Απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

Κατεβάστε το έντυπο σε μορφή PDF pdf


kastro

 
Εκτύπωση E-mail

 

 

«Είμαστε αυτό που χτίζουμε, χτίζουμε αυτό που είμαστε »

Το πρόγραμμά μας διαπραγματεύεται την αρχιτεκτονική και τον τρόπο ζωής του παραδοσιακού ανθρώπου, άμεσα συνυφασμένο με τη φύση. Περπατώντας στα καλντερίμια του χωριού, παρατηρούμε, σκεφτόμαστε, συζητούμε, αναλύουμε, παίζουμε, στα πλαίσια πάντα της προσπάθειας να σεβαστούμε, να κατανοήσουμε και να διδαχτούμε από το παρελθόν. Απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες.

 

Κατεβάστε το έντυπο σε μορφή PDF pdf

webPhoto1

 
Εκτύπωση E-mail

Παρέα με την κα Μ.Ε.Α.


Στο πρόγραμμα αυτό, τριγυρνώντας στους δρόμους της Λεπτοκαρυάς, παρατηρούμε, καταγράφουμε και ερευνούμε τις συνήθειες των κατοίκων όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων. Μαθαίνουμε για τη σημασία μείωσης της κατανάλωσης, τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης κάποιων απορριμμάτων και τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, συνειδητοποιώντας την ανάγκη για αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων μας. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού.

 

Κατεβάστε το έντυπο του προγράμματος σε μορφή PDF pdf

Το τραγούδι της Ανακύκλωσης, το τραγούδι της κυρίας Μ.Ε.Α. : σε σύνθεση Μπάμπη Ναβροζίδη (μουσικός -Δ/ντής Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης) και στίχους Μαρίας Στάθη (εκπαιδευτικός μέλος παιδαγωγικής ομάδας ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου), πιάνο Σάββας Παυλίδης(μουσικός-καθηγητής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης), τραγουδά η χορωδία του Γ2 Γυμνασίου Τμήματος 2014-2015 του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Διδασκαλία Χορωδίας: Σάββας Παυλίδης 
Εκτύπωση E-mail

 

«ΕΝΑΣ ΓΛΑΡΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ»

Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με τις ακτές και τους παράκτιους υγροβιότοπους της Πιερίας, να αντιληφθούν την άμεση σχέση του φυσικού περιβάλλοντος με τις δραστηριότητες των ανθρώπων, να ανακαλύψουν τη βιοποικιλότητα του (χλωρίδα και πανίδα), να αντιληφθούν τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες των οικοσυστημάτων της περιοχής και να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού.

 

 
Εκτύπωση E-mail

 

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ»

Πρόκειται για ένα πολυήμερο πρόγραμμα στη διάρκεια του οποίου η διαμονή των σχολικών μονάδων γίνεται σε ορειβατικά καταφύγια του Ολύμπου και των Πιερίων. Οι στόχοι του προγράμματος είναι οι ίδιοι με τους στόχους του προγράμματος «Στα μονοπάτια του Ολύμπου». Επιπλέον στοχεύει στο να γνωρίσουν οι μαθητές μια εναλλακτική μορφή τουρισμού και δραστηριοτήτων στη φύση και να αναπτύξουν αίσθημα ευθύνης, δεξιότητες συνεργασίας και αυτοοργάνωσης. Απευθύνεται σε μαθητές Ε',ΣΤ' Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου.

 

 
Εκτύπωση E-mail

 

«ΕΝΙΠΕΑΣ, ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Στόχος μας είναι οι μαθητές :να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο την ποικιλία της ζωής (χλωρίδα και πανίδα) στο φαράγγι του Ενιπέα,να κατανοήσουν την ανάγκη για προστασία του ιδιαίτερου αυτού φυσικού περιβάλλοντος, να προσεγγίσουν ένα κομμάτι του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές αειφορικής διαχείρισης του ευαίσθητου και πολύτιμου οικοσυστήματος του μυθικού βουνού. Απευθύνεται σε μαθητές Ε',ΣΤ' Δημοτικού-Γυμνασίου Λυκείου.

 

 
Εκτύπωση E-mail

 

«ΟΙΚΟ-ΠΟΙΗΜΑΤΑ»

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να παράγουν οι ίδιοι προϊόντα που δεν επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον, αξιοποιώντας την πείρα της παραδοσιακής κοινωνίας και τη σύγχρονη γνώση. Απευθύνεται σε μαθητές από Β' Δημοτικού-Γ' Γυμνασίου.

 

 
Εκτύπωση E-mail
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΠΕ


Τα ενδεικτικά αναλυτικά προγράμματα τόσο μονοήμερα όσο και πολυήμερα των σχολείων είναι:


Τα Μονήμερα Προγράμματα του ΚΠΕ:


Τα Πολυήμερα Προγράμματα του ΚΠΕ: 

« ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΟΙΚΙΣΜΟΣ»

 

«ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ» ΣΤΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «ΜΠΟΥΝΤΟΛΑΣ», ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΣΤΑΥΡΟΣ»

 

« ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΔΑΣΟΣ»

 

«ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ» ΣΤΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «ΜΠΟΥΝΤΟΛΑΣ»  ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΣΤΑΥΡΟΣ» 3ημερο

 

« ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΔΑΣΟΣ» -3ημερο

 

« ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»-3ημερο

 


ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΣΤΡΟ ΟΙΚΙΣΜΟΣ 3ημερο

 

 

  
Εκτύπωση E-mail

 

"ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ"

 

imgp2094

 

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν έναν αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο της Πιερίας στον οποίο είναι σε εξέλιξη η δημιουργία αρχαιολογικού Πάρκου. Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με την πλούσια μυθολογία της περιοχής (Ορφέας- Μούσες) και το φυσικό περιβάλλον που την ενέπνευσε.

Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

 
Εκτύπωση E-mail

 

«ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»

Το πολυήμερο αυτό προγράμμα μας είναι διήμερο ή τριήμερο. Αποτελεί συνδυασμό των παραπάνω μονοήμερων προγραμμάτων, εκτός αυτών της θάλασσας και του αστικού πρασίνου . Η επιλογή των προγραμμάτων του ΚΠΕ καθορίζεται από τη συνάφεια του προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο με τα προγράμματα του ΚΠΕ. Απευθύνεται σε μαθητές Ε',ΣΤ' Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL