ΑΡΧΕΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
PDF Εκτύπωση E-mail

Θέμα : «Διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων»

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, πρόκειται να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα,  επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Μύθος και Φύση στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων». Η ημερίδα απευθύνεται  σε  εκπαιδευτικούς που  υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας.
Σκοπός της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί της Πιερίας να γνωρίσουν από κοντά τόσο τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων όσο και το χώρο του Θεματικού Πάρκου που σε λίγο καιρό θα είναι επισκέψιμος για το ευρύ κοινό και ιδιαίτερα για τους μαθητές και να βοηθηθούν στον σχεδιασμό ενός  περιβαλλοντικού προγράμματος σε  αρχαιολογικό χώρο.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις για τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, για το θεματικό πάρκο που δημιουργείται εκεί, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ στον συγκεκριμένο χώρο και τη σύνδεση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τα αρχαιολογικά μνημεία, καθώς και βιωματική προσέγγιση του θέματος με σχετικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν σχεδιασμό ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για αρχαιολογικά μνημεία, σχεδιασμό φύλλων εργασίας για τον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, κατασκευή παιχνιδιών της αρχαιότητας από πηλό (αθύρματα), γνωριμία με την αγγειοπλαστική και τη  συντήρηση αρχαιοτήτων κ.α. .
Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων το
Σάββατο 28 Μαΐου 2016.

 

Δελτίο Τύπου

(Το φωτογραφικό υλικό της ημερίδας βρίσκεται στην επιλογή "Ημερολόγιο->28-5-2016->Λεπτομέρειες")


 
PDF Εκτύπωση E-mail

«Διοργάνωση θεματικού σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για προστατευόμενες περιοχές»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, πρόκειται να πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, τις Υπεύθυνες ΠΕ Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Υπεύθυνη Π.Ε. Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Οι Προστατευόμενες Περιοχές πεδίο εκπαίδευσης για την Αειφορία». Το σεμινάριο απευθύνεται  σε  εκπαιδευτικούς,  οι οποίοι  υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  των  διευθύνσεων Πιερίας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης (μόνον της Β/θμιας Εκπαίδευσης)  και Λάρισας, που ανήκουν στην εμβέλεια  του ΚΠΕ.
Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στο χώρο του ΚΠΕ  στον Π. Παντελεήμονα Πιερίας το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου  2016. Οι δραστηριότητες πεδίου θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Πατωμένη της Καλλιπεύκης ή εναλλακτικά αν δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες σε χαμηλότερο υψόμετρο ( Βροντού ή Λιτόχωρο).
Oι φωτογραφίες του σεμιναρίου βρίσκονται στην επιλογή "Ημερολόγιο"¨->"23/1/2016"->"Λεπτομέρειες"

 
PDF Εκτύπωση E-mail

mytikas

prionia_pro15
Το σεμινάριο ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ


Το σεμινάριο του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου που περιελάμβανε την ανάβαση στον Όλυμπο έως το οροπέδιο των μουσών,
και θα διεξαγόταν τις ημερομηνίες από 5 έως 7 Ιουλίου 2015, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

Περισσότερα πληροφορίες
 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

 

Πραγματοποίηση Ημερίδας

 

Το ΚΠΕ Αν. Ολύμπου θα πραγαματοποιήσει ημερίδα με θέμα :"Εισαγωγή στην Περιβαλλόντική Εκπαίδευση" στις 16 Μαΐου 2015. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου στον Παλιό Παντελεήμονα Πιερίας από τις 10:00 έως τις 18:30.

Θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας χωρίς εμπειρία στην ΠεριβαλλοντικήΕκπαίδευση.

 

Πρόγραμμα Συμμετέχοντες

 
PDF Εκτύπωση E-mail
Ημερίδα με θέμα το "Ελαιόλαδο: Υγεία και Ομορφιά" πραγαματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία 5ο και 21ο Κατερίνης.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL