Νέα - Ανακοινώσεις
PDF Εκτύπωση E-mail

"Ανακύκλωση Κομπόστ 2017" στο Πάρκο της Κατερίνης

Στις εκδηλώσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών και των μαθητών στη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση υλικών και την παραγωγή κομπόστ από οργανικά απόβλητα που διοργάνωσε ο δήμος Κατερίνης στο Πάρκο των Χρωμάτων από τις 1-3/6/2017 συμμετείχε και το Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου υλοποιώντας περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήριο μουσικής.

Οι εκδηλώσεις είχαν γενικό τίτλο "Ανακύκλωση Κομπόστ 2017 και σύνθημα "Μάθε - Γίνε ενεργός - Σώσε τον πλανήτη".

Φωτογραφίες

Περισσότερα

 

.

..

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον»

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος», που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, συνδιοργανώνεται δράση από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και τα υπόλοιπα ΚΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας (Αρναίας, Έδεσσας-Γιαννιτσών, Ελευθερίου-Κορδελιού-Βερτίσκου, Νάουσας, Ποροΐων, Κιλκίς), τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων & Καινοτόμων Δράσεων Πιερίας, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης.
Συμμετέχοντες φορείς: ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου & ο Φορέας Διαχείρισης Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα...

Περισσότερα...

Συμμετέχοντα σχολεία

Πρόσκληση

Δελτίο Τύπου

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Φωτογραφίες

 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

Πρόσκληση σε επιμορφωτική ημερίδα στην Κατερίνη

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Απορρίμματα: τα χρήσιμα …άχρηστα», που συντονίζει το   ΚΠΕ Έδεσσας – Γιαννιτσών, σε συνεργασία με το  τελευταίο, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα, πρόκειται να πραγματοποιήσει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:  «Ενεργοποιούμαι, σχεδιάζω και δρω για το περιβάλλον». Η ημερίδα απευθύνεται  σε  εκπαιδευτικούς που  υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας...

 

Φωτογραφίες

Περισσότερα

Τελικό πρόγραμμα

Αίτηση συμμετοχής

Κατάσταση συμμετεχόντων

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Θεματική Εβδομάδα 2017

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου (ως συνεργαζόμενος φορέας ) ξεκίνησε τις ενημερωτικές του επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης. Οι επισκέψεις έχουν θέμα "Ποιότητα Ζωής" και περιλαμβάνουν παρουσίαση σε ppt " Μεσογειακή Διατροφή και Οικολογικό Αποτύπωμα της διατροφής μας", επιδαπέδιο περιβαλλοντικό παιχνίδι "φιδάκι- οικολογικό αποτύπωμα" και σπορά .

Έγκριση

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Πράσινες Πoλιτιστικές Διαδρομές

Το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα πραγματοποιήσει κοινή δράση με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Πιερίας, την ΕΦΑ Πιερίας και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με την υποστήριξη του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Περισσότερα και προγραμματισμός ...

 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

Ημερίδα στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που συνδιοργανώνει η Κοιν. Σ. Επ. Π. Παντελεήμονα με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ανατολικού Ολύμπου και την υποστήριξη του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Αντιπεριφέρειας Πιερίας με θέμα:«Καστανοπαραγωγή στη Νότια Πιερία και προοπτικές ανάπτυξης – Προβλήματα φυτοπροστασίας». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  5 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:30 έως 14:30 στο κτήριο του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου στον Π. Παντελεήμονα Πιερίας. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Φωτογραφίες

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Δράση του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σε σχολεία της Πιερίας

Με αφορμή και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» (του ΚΠΕ Καρπενησίου) πρόκειται να πραγματοποιήσει  σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Πιερίας.

Απολογιστικό δελτιο τύπου

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο ημερολόγιο του ΚΠΕ (κεντρικό μενού)

Λεπτομέρειες

Πίνακας προγραμματισμού επισκέψεων

 
PDF Εκτύπωση E-mail

Δημόσια Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου (ΚΠΕ) προκειμένου να υλοποιήσει τα πολυήμερα και ημερήσια εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις με εκπαιδευτικούς και μαθητές που έχει προγραμματίσει για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριο - Ιούνιο 2017, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές να υποβάλουν τις προσφορές τους. Οι προσφορές αφορούν σε γεύμα, δεκατιανό και διαμονή.


1. Χρόνος διενέργειας διαδικασίας: εντός δεκατεσσάρων (14)  ημερών

2. Ημερομηνία Δημοσίευσης διαδικασίας: Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, 13:00

3. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 , 14:00.

4. Τόπος υποβολής προσφορών: Γραφεία του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, Π. Παντελεήμονας Πιερίας ,09:00 – 15:00

5. Κριτήριο ανάθεσης: η χαμηλότερη οικονομική προσφορά

6. Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. ΚΠΕ 23520-22700, ώρες 8:30 – 15:30, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

7. Διευκρινίσεις επί του περιεχομένου των προσφορών: βλέπε τα έντυπα των προσφορών.   Γεύμα Δεκατιανό Διαμονή

 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

Δελτίο τύπου

Kατάσταση Συμμετεχόντων
Πρόγραμμα

 
PDF Εκτύπωση E-mail
Ημερίδα με θέμα το "Ελαιόλαδο: Υγεία και Ομορφιά" πραγαματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία 5ο και 21ο Κατερίνης.
 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

Έγκριση προγραμματισμού σχολικών επισκέψεων στο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου από το

Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο 2015

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Σχολικής χρονιάς 2014-2015

 


 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

Δηλητηριασμένο καλωσόρισμα στους ασπροπάρηδες.

Νεκροί από δηλητηριασμένο δόλωμα εντοπίστηκαν την Τρίτη δύο Ασπροπάρηδες στην Αμφίπολη του Νομού Σερρών από ερευνητές της Ορνιθολογικής.

Ο Ασπροπάρης

Μικρότερος από τους άλλους γύπες, ο Ασπροπάρης έχει υποστεί μείωση μεγαλύτερη από 80% στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, αριθμώντας πλέον λιγότερα από 20 ζευγάρια.Είχε πάντα στενή σχέση με τον άνθρωπο και ιδιαίτερα με την κτηνοτροφία, γι’ αυτό και εμφανίζεται σε πολλούς μύθους, θρύλους και  παραδόσεις στις ορεινές κοινότητες της χώρας μας, αλλά και σε λαϊκές παραδόσεις πολλών άλλων χωρών

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

 

Newsletter Ιανουάριος 2012

medsos_ian12

 
PDF Εκτύπωση E-mail

«Θ΄ Εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση  της ΠΕΕΚΠΕ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΕΚΠΕ, αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή της Θ΄Εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της Ένωσης και των εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ και ΕΕ την

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 09.00 π.μ.

στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Στυλίδας

Έγγραφο 1ο Έγγραφο 2ο Έγγραφο 3ο

Aνακοίνωση του ψηφοδελτίου των εκλογών της ΠΕΕΚΠΕ 11 Δεκ. 2011

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ Κ.Π.Ε. ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL